Er et ekstra råderum noget for dig?

De fleste mennesker har sikkert prøvet, at de pludselig mangler penge. Måske er deres bil brudt sammen, eller deres computer skal erstattes uger før en vigtig eksamen. Det kan også være, at de bare får lyst til at forkæle sig selv med en spontan ferie, og pengene så ikke helt rækker. Så kan det være en god idé at tage et lån.

Man skal dog tænke sig godt om, før man tager beslutningen. Lån koster jo altid lidt mere end hvad man låner, især hvis det er et der skal betales over lang tid. Det kan derfor nemt blive en rigtig dårlig vane. Heldigvis handler det bare om at finde det mål, der er perfekt for en selv.

Det skal du vide, før du tager et kviklån

Fordelen ved et kviklån med hurtig udbetaling er, at det er et hurtigt lån. Nogle af de helt store lån skal betales over årtier, men for kviklån er det et meget kortere forløb. Derfor er den samlede pris også mindre, og belaster ikke ens økonomi lige så meget.

Omvendt betyder det også, at man i det korte forløb skal betale lidt mere hver gang. Du skal derfor være sikker på, at du kan skaffe de nødvendige penge – for eksempel ved at arbejde lidt mere intensivt. Det betyder dog ikke, at man nødvendigvis bare kan spare op først, og så betale. Hvis det er ens computer eller bil det handler om, er det jo nødvendigt at man får det ordnet med det samme, ellers kan man ikke klare sig på arbejdet eller i skolen.

Hvordan søger man et kviklån?

Der er dog en række krav, man skal opfylde. Som med alle lån, skal man være fyldt 18 år, og man skal ikke være skrevet op i skyldnerregistret. Det er en liste over folk, der før har haft problemer med at betale lån tilbage. Flere krav er der dog ikke for at tage et kviklån

Et nemt og hurtigt lån

Det skal nævnes, at mange har svært ved at betale lånet tilbage – hvilket har været med til at give kviklånet et blakket ry. Det skyldes, at man ikke behøver at give nogle forsikringer for, at man har økonomien til at betale det tilbage – som dokumentation for fast indkomst, eller lignende. De stiller heller ikke noget krav om, hvad pengene skal bruges på. Kviklån er derfor i større grad end andre typer lån ens eget ansvar. Derfor skal man sætte sig ind i det grundigt, før man tager sin beslutning.