Julen varer længe

Og koster mange penge. Der skal være plads til hygge. Både i tid, energi og budget. Hvordan optimerer du din hverdag til den travle, men også hyggelige juletid, uden at stresse?

Datovarer og tilbud

Supermarkeder er begyndt at sætte madvarer, der nærmer sig holdbarhedsdatoen ned, frem for at smide de store mængder af mad ud. Dermed kan du få billig mad, og mindske madspild. Ofte kan disse madvarer fint fryses ned, hvis du ikke skal bruge dem med det samme. Start dette tidligt, så du har fryseren fuld af gode sager. Og fortsæt det året rundt, så du opper din klimabevidsthed, og sparer gode penge, som du kan bruge på sjovere ting i løbet af året.

Har du en god idé om hvad du skal købe i gave kan du samle indkøbene til Black Friday ugen og Cyber Monday. På den måde sparer du gode penge, og hvis du klarer indkøbene online sparer du også tid og stress.

Hyggelige arrangementer

I juletiden er der masser af hyggelige, gratis arrangementer du kan besøge sammen med hele familien for at komme i julestemning. Der er juletræstændinger, Lucia optog og vækning af julemanden.

Ofte kan I også spare penge ved at fælde eget juletræ, hvilket også er en hyggelig tradition for familien, og fjerner tilfældighedernes spil med hensyn til hvad der gemmer sig når du sprætter nettet op derhjemme.

Tjek sociale medier for at se hvad der foregår hvornår, og se om I kan kombinere nogle af arrangementerne, så I for eksempel først er til Lucia optog og derefter tager ud for at fælde juletræ. Rund af derhjemme med æbleskiver og I har haft en helt fantastisk dag.

Julegaver og indpakning

Når du pakker julegaverne ind, er der flere måder at gøre det på. Skal du være klimavenlig, så brug gaveposer, som du så genbruger. Holder du avis, så pak gaverne ind i gamle aviser og pynt med med hampgarn og en lille dusk gran eller lignende stedsegrønt. Eller brug gavepapir af genbrugspapir.

Aviserne kan du også bruge til at flette julehjerter af, lave kræmmerhuse eller klippe strimler til julestjerner.

Er det et spørgsmål om tid for dig, tilbyder de fleste butikker – ja endda også mange webshops – at pakke gaverne ind for dig. Ofte gratis, eller for et lille ekstra beløb.

Mangler du stadig lidt til julegaver, juletræ og julemad er der hjælp at hente hos voreslån.dk.v